Adviesraadslid Imam Hamza Zeid Kailani overleden

image1Op 14 september 2017 is Imam Hamza Zeid Kailani overleden, lid van de Adviesraad van Stichting Trialoog.

Sinds de oprichting van de Stichting in het jaar 2000 heeft Hamza de islamitische tak van de Stichting vertegenwoordigd. Regelmatig had Trialoog contact met hem over de leefwereld van de Islam. In het boek Woord Zoekt Woord van de Stichting schreef hij namens de moslims het Voorwoord.

Wij zullen zijn persoonlijkheid erg missen.

Op 20 september 2017 werd afscheid van Hamza genomen. Op indrukwekkende wijze
werden door de verschillende instellingen die tijdens zijn vijftigjarig verblijf in Nederland met hem samengewerkt hebben herinneringen naar voren gebracht uit deze periode.

Met dankbaarheid voor al het werk van deze Imam maakt Stichting Trialoog graag ruimte voor een compilatie van de gesproken woorden.

Imam Hamza Zeid Kailani

image1“Erbarme Dich!” was de melodie waarmee de afscheidsdienst van Imam Hamza Zeid Kailani aanving, in aanwezigheid van velen, van wie hij in de vijftig jaren van zijn verblijf in Nederland de vriend en vertrouwensman was geworden.

In 1933 was hij geboren in Acre, Palestina, het huidige Noord-Israël. Later vluchtte hij, getroffen door de oorlog, met zijn familie naar Nabloes. Hij liep brandwonden op en verloor een zuster.

In 1964 kwam hij op tijdelijke basis naar Nederland met een groep Palestijnen die bij een Nederlands bedrijf gingen werken, als tolk – en ook om een groep Nederlandse gegijzelden te bevrijden in de eerste Golfoorlog. Lees verder