Binnenkort verkrijgbaar: ‘Een delicate driehoeksverhouding’

eyckje67In de tweede helft van augustus verschijnt bij uitgeverij Lannoo ‘Een delicate driehoeksverhouding – hoe kijken joden, christenen en moslims naar elkaar?’ van de Belgische priester Jan van Eycken. Een boek met belangwekkende en vernieuwende inzichten.

Jezus wordt in de Koran vermeld als belangrijke profeet. Abraham en Jakob zijn bekende bijbelse figuren, voor zowel Joden als christenen. Zijn sommige delen van diverse heilige schriften van elkaar afgeleid of is dat maar schijn?

Van het prille begin tot vandaag loopt er een breuklijn tussen godsdiensten die alle één God belijden. De Joden werden al snel (2de eeuw na Chr.) als ‘godsmoordenaars’ bestempeld omdat ze Jezus aan het kruis hadden genageld. Moslims en christenen stonden meermaals met getrokken zwaarden tegenover elkaar in de kruistochten. Israëli’s en Palestijnen leven op gespannen voet in het Heilig Land. Toch staan Joden, christenen en moslims op spiritueel en moreel vlak dichter bij elkaar dan ze misschien zelf beseffen.

Lees verder